19 Eylül 2014 Cuma

Instagram Satışı

Instagram Satışı

Merhabalar :)
Bugün sizlere danışmak istediğim bir konu var. Bildiğiniz gibi Instagram bir sosyal medya aracı olmanın yanısıra farklı ürünlerin satışını yapmak için de oldukça sık kullanılan bir platform artık.Kıyafetten ayakkabıya, aksesuardan kozmetiğe kadar binlerce çeşit ürün Instagram üzerinden satışa sunuluyor.Satış yapanlar arasında bir de ev hanımları var.Kendi el emeklerini satıp az bir miktar da olsa kazanmaya çalışan..Örgü işleri,el yapımı takılar,nikah şekerleri ve butik kurabiyeler ev hanımları tarafından oldukça fazla yapılıp satılan ürünler arasında.Annem de uzun yıllardır ev hanımı.Son zamanlarda evde oldukça sıkıldığından şikayetçi.Uğraşabileceği bir hobi arıyor.Aynı zaman da para kazanmak ta istiyor.Ben de ona Instagram üzerinden bu tür işlerin yapıldığından söz ettim ve kendisi butik kurabiye yapmaya karar verdi.Tamam güzel, tabi ki yapabilir fakat size danışmak istediğim konu, Instagram üzerinden satış karşılığında ödeme şekilleri nelerdir? PTT Kapıda Ödeme yöntemini kullanmanın sakıncalı olduğunu, vergi cezası kesilebileceğini duydum. Sizin bu konu hakkında bilginiz var mı? Varsa yorumlarınızı bekliyorum..

Sevgiler..

2 yorum:

  1. Fatura kesmeden satis yaptiklari icin riskli olabilir. Ben birinden alisveris yaptim instagramda; odeme sekli soyleydi; ben parasini hesabina havale yaptim sonra o urunleri gonderdi. Tabi bu karsilikli guvenle oluyo. Herkes hemen hesaba para aktarmaz ya arkadan urun gelmezse diye tedirgin olabilir. Bir site onerecegim; kurabiye satisi icin uygun mu bilmiyorum elisini orada satiyo insanlar; emeksensin.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet faturasız satış yapıldığı için riskliymiş. Havale işlemi de tabiki karşılıklı güven gerektiriyor haklısınız. Önerdiğiniz siteyi inceleyeceğim. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...